روز بزرگداشت استاد سیم محمد حسین شهریار

ساخت وبلاگ
شهریار
Shahriar.jpg
استاد شهریار
نام اصلیمحمدحسین بهجت تبریزی
زادروز۱۲۸۵ خورشیدی
تبریز، آذربایجان
پدر و مادرحاج میرآقا خشکنابی
مرگ۲۷ شهریور ۱۳۶۷
تهران
ملیتimage ایران
محل زندگیتبریز - تهران
جایگاه خاکسپاریمقبرةالشعرا شهر تبریز
در زمان حکومتقاجار - پهلوی - جمهوری اسلامی
لقببهجت، شهریار
پیشهشاعر و ادیب
سبک نوشتاریمتمایل به سبک عراقی
کتاب‌هامنظومه حیدربابایه سلام
دیوان سروده‌هاکلیات اشعار شهریار
تخلصشهریار
همسر(ها)عزیزه عبدخالقی (-۱۳۳۲)
فرزندانشهرزاد، مریم، هادی
دلیل سرشناسیشاعری و فضاسازی بسیار بدیع در شعرها
اثرپذیرفته ازحافظ

سید محمدحسین بهجت تبریزی (زاده ۱۲۸۵ - درگذشته ۱۳۶۷) متخلص به شهریار (پیش از آن بهجت) شاعر ایرانی اهل تبریز بود که به زبان‌های ترکی آذربایجانی و فارسی شعر سروده است.[۱] وی در تبریز به‌دنیا آمد و بنا به وصیتش در مقبرةالشعرای همین شهر به خاک سپرده شد. ۲۷ شهریور را «روز شعر و ادب فارسی» نام‌گذاری کرده‌اند. وجه تسمیه این نام گذاری سالروز درگذشت شهریار است.

مهم‌ترین اثر شهریار منظومه حیدربابایه سلام (سلام به حیدربابا) است که از شاهکارهای ادبیات ترکی آذربایجانی به‌شمار می‌رود و شاعر در آن از اصالت و زیبایی‌های روستا یاد کرده‌است. این مجموعه در میان اشعار مدرن قرار گرفته و به بیش از ۸۰ زبان زندهٔ دنیا ترجمه شده است.[۲]

شهریار در سرودن انواع گونه‌های شعر فارسی -مانند قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، رباعی و شعر نیمایی- نیز تبحر داشته‌است. اما بیشتر از دیگر گونه‌ها در غزل شهره بود و از جمله غزل‌های معروف او می‌توان به «علی ای همای رحمت» و «آمدی جانم به قربانت» اشاره کرد. شهریار نسبت به علی بن ابی‌طالب ارادتی ویژه داشت و همچنین شیفتگی بسیاری نسبت به حافظ داشته‌است.

مجموعه تلویزیونی شهریار که به کارگردانی کمال تبریزی در سال ۱۳۸۴ ساخته شده و در آن جلوه‌هایی از زندگی این شاعر به تصویر کشیده شده‌است، در سال ۱۳۸۶ از طریق شبکه دوم سیما به نمایش درآمد[۳] که اعتراض دختر شهریار، «مریم بهجت تبریزی» به همراه داشت مبنی بر اینکه «نود درصد سریال شهریار ساختگی است»، اما پسر شهریار «هادی بهجت تبریزی» معتقد است: «این سریال در کلیات هیچ مشکلی نداشت و در جزئیات هم دست هنرمند باز است که تغییراتی را بوجود آورد تا مجموعه برای مخاطب جذابیت داشته باشد».[۴]

مرکز مطالعات بین المللی استاد شهریار با مدیریت استاد علیرضا نایبی و مساعدت فرماندار هشترود , با هدف تحقیق و برگزاری مسابقات و همایش های مرتبط با استاد شهریار در شهرستان هشترود می باشد . امور فرهنگی الکترونیکی این مرکز بر عهده احمد کاوسی می باشد . شایان ذکر است اولین همایش دانش آموزی بزرگداشت استاد شهریار در سطح بین المللی , با حضور اساتید برجسته جهانی در شهرستان هشترود و توسط این مرکز برگزار شده است.

ترنج...
ما را در سایت ترنج دنبال می کنید

برچسب : بزرگداشت,استاد,شهریار, نویسنده : ksamena بازدید : 108 تاريخ : جمعه 31 شهريور 1396 ساعت: 21:58